Merkrechten Spyker onder de hamer

De Spyker op de kop tikken

Foto('s): SpykerSpyker C8 Preliator
Foto('s): SpykerSpyker C8 Preliator
Foto('s): SpykerMerkrechten van Spyker
Foto('s): TopGear Nederlanddikste auto's van de International Amsterdam Motor Show 2019
Foto('s): Wikimedia DE
Foto('s): SpykerSpyker C8 Aileron
Spyker C8 Preliator
Spyker C8 Preliator
Merkrechten van Spyker
dikste auto's van de International Amsterdam Motor Show 2019
Spyker C8 Aileron

De soap rondom het Nederlandse automerk Spyker gaat nog even door. In januari (ja serieus, pas begin dit jaar) ging het Nederlandse automerk officieel failliet. Andere takken gingen overigens wel eerder kopje onder. Er stonden nog wat rekeningen open met een totale waarde van 1,45 miljoen euro. De curator gaf toen al aan dat de merkrechten van Spyker de verkoop in zouden gaan als topman Victor Muller de schuldeisers niet zou betalen. De Stentor meldt nu dat dat moment is gekomen.

Spyker zou 125.000 euro voor de schuldeisers hebben verzameld, en dat is niet genoeg. ‘De merkrechten zijn waardevolle activa’, zei de curator in januari tegen De Stentor. ‘Spyker is een bekend merk in de autogeschiedenis, met een lange historie. Daar zal veel interesse voor zijn in de markt, vermoed ik. Ik verwacht de merken op zeer korte termijn te kunnen aanbieden. Het gaat om tientallen merkenrechten die gedeponeerd zijn in landen over de hele wereld, van China tot Nederland.’

Victor Muller strijdt nog voor de merkrechten van Spyker

De baas van Spyker laat zich uiteraard niet uit het veld slaan. Het motto van de autofabrikant is niet voor niets ‘nulla tenaci invia est via’, wat Latijn is voor ‘voor volhouders is geen weg onbegaanbaar’. Hij zou nog druk bezig zijn om het resterende bedrag bij elkaar te sprokkelen. We kunnen ons ook zomaar voorstellen dat Muller de merkrechten zelf via-via weer zou terugkopen als hij de kans krijgt. Hoe dan ook: binnenkort zullen de merkrechten van Spyker worden afgehamerd.

Reacties
  1. Henk zegt op 15 augustus 2021 om 09:20:

    Victor is een zielig zaken mannetje met een spoor van vernieling en wanbeleid

  2. Wendy zegt op 13 augustus 2021 om 13:07:

    Ow hell yeah kan nie wachten

  3. Wendy zegt op 13 augustus 2021 om 13:06:

    Ow hell yeah

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken