Wie in z’n uppie het stroomverbruik van een klein gezin laat noteren dankzij een leger aan vitrinekasten met schaalmodellen, zal nooit bij ook maar één van zijn geliefde autootjes lakschade riskeren. Maar je favoriete schaalmodelletje extra kopen om op deze RC-auto te monteren, dat is nog niet zo’n gek idee. Je kijkt naar de Microturismo, een radiografisch bestuurbare auto waarvan zowel de wielbasis als de spoorbreedte aan te passen is zodat jij zelf een body kunt monteren. Standaard is hij aangekleed met een F1-achtige koets.
De Microturismo is nu nog een project op Kickstarter, wat betekent dat je je kunt inschrijven. Bij genoeg inschrijvingen wordt het project werkelijkheid en krijg jij voor 129 euro de radiografische auto thuis, inclusief een afstandsbediening, batterijen en een cameraatje. Je telefoon bevestig je op de afstandsbediening zodat jij ziet wat de auto ziet. De resolutie van het beeld is 480p en de maker belooft weinig tot geen vertraging.

Alternatief voor Mario Kart Live

Je kunt zelfs een parcours uitzetten met speciale checkpoints en tegen anderen racen. De app houdt dan de rondetijden bij. Een soort Mario Kart Live dus. Het verschil is dat deze auto met 15 km/u bijna drie keer zo hard gaat. Het signaal van de afstandsbediening is 2,4 GHz en het bereik is meer dan 20 meter. Genoeg voor een woonkamer-GP. De duur van de accu is maximaal 60 minuten.

Nog leuker wordt het met een 3D-printer

Naast schaalmodellen van formaat 1:32 tot 1:24 kun je ook nieuwe koetsen 3D-printen. De bedenker van de Microturismo wil een openbare online bibliotheek met 3D-modellen opzetten, zodat iedereen zijn of haar ontwerpen kan delen. Voor wie zelf geen 3D-printer heeft, wil de producent tegen een vriendenprijsje ook carrosserieën printen. Ook worden er upgrades uitgebracht die je kunt printen.

Wat kost de Microturismo?

De goedkoopste optie op Kickstarter is de Super Early Bird van 129 euro. Als deze plaatsen zijn vergeven, kost de auto 149 euro. Graag racen tegen anderen? Voor 289 euro haal je er twee in huis. Als de boel van de grond komt, zouden de autootjes ergens rond november 2021 geleverd moeten worden. Maar bij Kickstarter is het vaak verstandig om rekening te houden met wat uitstel en vertraging.
Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie