Open een willekeurige nieuwswebsite en zoek een artikel over een Porsche. Ongetwijfeld vind je ergens een item over een losgeslagen malloot die met de auto van papa 243 km/u door de binnenstad scheurt. Gegarandeerd dat de redacteur de woorden ‘exclusieve sportauto’ in de mond neemt.

Het woord exclusief mag vanaf vandaag op de lijst van verboden woorden als het om Porsche gaat. Want In Stuttgart-Zuffenhausen is vanochtend de miljoenste Porsche 911 van de band gelopen. Het jubileummodel is een Carrera S in de speciale tint Irish Green. De kleur verwijst naar de eerste 911 uit 1963. Hoe populair is de Elf tegenwoordig? Alleen al in 2016 leverde Porsche wereldwijd 32.365 exemplaren van de 911 af.

Waar gaat de miljoenste Porsche 911 heen?

De miljoenste Porsche 911 blijft in handen van Porsche AG. Voordat hij wordt opgenomen in de collectie van het Porsche Museum, gaat hij op wereldtournee langs onder meer de Schotse Hooglanden, de VS en China.

De miljoenste Porsche 911 roept een belangrijke vraag op

De sleutels van de miljoenste Porsche 911 krijg jij nooit in je bezit, helaas. Wij zijn vooral benieuwd waar nummertje 999.999 is. En of de eigenaar realiseert wat hij/zij in handen heeft. Als een slimme verzamelaar met een lange adem de laatste zescijferige Elf in bezit krijgt, verdwijnt hij waarschijnlijk de aankomende dertig jaar in een loods. Als de eigenaar dit leest: een klassieker met een rijke geschiedenis (lees: veel kilometers en mooie verhalen) is ook goud waard. Snel op pad met dat ding.

Reacties

  • Carlos heeft op 11 mei 2017 geschreven:

    De Opel of Volkswagen onder de sportwagens, het is mij een raadsel dat mensen nog tonnen neerleggen voor zo’n tot op de bodem uitgekauwd model dat massaal wordt geproduceerd en vrijwel in elke straat al staat, inderdaad totaal niet exclusief meer en nog steeds met de motor op de verkeerde plek.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)