Het ontwerp van de moderne Mini aan het begin van deze eeuw was een schot in de roos. Voor de ontwerpers van Mini is het daarom haast onmogelijk om ingrijpende veranderingen door te voeren. Geef maar eerlijk toe: kun jij de verschillende generaties uit elkaar houden? En als het ontwerp toch zo weinig kan veranderen, waarom zou je dan een compleet nieuwe auto tekenen? Daarom is deze generatie van de Mini toe aan zijn tweede facelift.

Ja, de Mini 3-deurs, Mini 5-deurs en Mini Cabrio gaan voor de tweede keer onder het mes. Bij de vorige facelift in 2018 waren de wijzigingen minimaal. De facelift kenmerkt zich door een grotere grille en een hexagonale omlijsting, nieuwe luchtinlaten en meer uitgesproken wielkasten. Volgens Mini ziet de auto er ‘nog moderner uit door middel van reductie’. Juist. Naast de grille is het tweekleurige dak (met een verloopje) het grote nieuws.

De bestuurder grijpt een nieuw stuur vast en alle Mini’s krijgen het digitale dashboard uit de elektrische Mini Cooper SE en de Mini GP. Op het 8,8-inch scherm draait een nieuw besturingssysteem. De luchtroosters zijn netter geïntegreerd in het dashboard en er is minder chroom. De trekstok van de handrem is nu een knopje. De motoren blijven hetzelfde, maar Mini installeert wel een nieuw adaptief onderstel dat voor nog meer ‘kartgevoel’ zou moeten zorgen.

Gaat de Mini de tien jaar aantikken?

Na een facelift gaat een auto vaak nog drie tot vier jaar mee. Dat betekent dat deze generatie Mini bijna tien jaar oud is als hij met pensioen mag – áls hij dan met pensioen mag. Of dat erg is? Nee hoor. Met de facelift kan de Mini er weer eventjes tegenaan. Bovendien: zo’n retro-ontwerp heeft vaak beduidend minder last van ouderdomsverschijnselen.

Prijzen van de Mini facelift

De goedkoopste Mini is de 3-deurs met 75 pk. Deze kost 25.300 euro. De duurste ‘gewone’ 3-deurs is de Cooper S met 178 pk en een prijs van 35.900 euro. De 5-deurs neem je mee vanaf 26.900 euro. De cabriolet kost je minimaal 31.200 euro. De Mini John Cooper Works kost nu 45.900 euro en de elektrische Cooper SE is er vanaf 36.200 euro. In maart 2021 verschijnt de facelift van de Mini in de showrooms.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie