Zo lang als zijn naam is, zo kort is zijn sprint van 0 naar 100 km/u. De Mini John Cooper Works GP is de snelste auto die Mini ooit op de weg zette, al scheelt het niet erg veel met de ‘gewone’ JCW. Van de 2.000 exemplaren die gebouwd zullen worden, komen er tien naar Nederland.

De aanpassingen ten opzichte van standaard snelle Mini’s zijn legio. Zo kreeg de John Cooper Works GP een instelbaar onderstel dat zich tot 20 mm laat verlagen, een set enorme remmen (330 mm) en speciale velgen en banden. De aerodynamica werd verbeterd, wat onder andere resulteerde in een brute diffuser en een puntige koolstofvezel achterspoiler, en de achterbank moest sneuvelen in de strijd tegen het overgewicht.

De JCW GP peutert 218 pk uit zijn 1.6 turbomotortje. In combinatie met het gewicht van 1.135 kg is dit goed voor een acceleratietijd naar de 100 van 6,3 seconden en een top van 242 km/u. De Nürburgring rondt het rappe torretje in 8 minuten en 23 seconden, wat lang niet gek is. Voor de volledigheid noemt Mini ook even de verbruiks- en uitstootcijfers: 7,1 l/100 km en 165 g/km.

Vanaf december is de JCW GP te krijgen, bij een beperkt aantal dealers, voor een nog onbekende (maar vast schrikbarende) prijs.

Reacties

Meer van TopGear