Na de veelbesproken Coupé gaat Mini vrolijk verder met het uitbreiden van haar modellengamma. Dat deze Roadster eraan zat te komen, wisten we al een paar jaar, en nu is ie er dan: de cabrio met twee in plaats van vier zitplaatsen. Hiephoi!

Andere verschillen met de bestaande open Mini: de voorruit is lager minder steil, de carrosserie ligt twee centimeter dichter bij de grond en het dak laat zich met de hand in plaats van elektrisch bedienen. Ook is er een achterspoilertje dat bij 80 km/u automatisch omhoog komt. Hip.

De Roadster wordt leverbaar met vier bekende motoren: als Cooper met 122 pk, als Cooper S met 184 pk, als John Cooper Works met 211 pk en als Cooper SD (een dieseltje dus) met 143 pk. Uiteraard kun je ‘m naar hartelust aankleden met stickers en kleurtjes en frutseltjes en grote-mensen-opties als snelheidsafhankelijke besturing, meesturende koplampen en een Harman Kardon audiosysteem. Ook kun je de Mini Driving Excitement-app bestellen (wat dat ook mag zijn) en allerlei afleidend spul van Google, Facebook en Twitter.

Vanaf februari 2012 kun je deze Roadster in de Mini-showrooms vinden. Naast de gewone cabrio, die wij om allerlei praktische redenen (en waarschijnlijk een lagere prijs) bij voorbaat zouden kiezen.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie