Nog geen zin om in een metalen kweekbuis naar een resort te vliegen? Snappen we. Mogen we een alternatief voorstellen? Een veel knussere kampeerervaring dan deze kunnen we ons niet voorstellen. Je kijkt naar de Mink 2.0, een piepkleine caravan met een dakraam en twee grote transparante deuren. Eigenlijk is het een bed op wielen, met een buitenkeuken eraan vast. Als je de foto’s ziet, wil je toch gelijk je spullen pakken en (oké, zodra het allemaal weer mag en kan) richting Scandinavië vertrekken om het noorderlicht te zien?

Ligt wel aan de bestemming

We geven toe: een groot deel van de magie van de Mink minicaravan op deze foto’s is uiteraard de omgeving. Met z’n tweeën knus naar het noorderlicht staren ergens tussen de fjorden in Noorwegen, dat wil iedereen wel. Dan heb je ook niet méér ruimte nodig dan de Mink biedt. Zijn de plannen om op een sippe camping in Noord-België te gaan zitten, dan is een Kip Caravan met een volwaardige zithoek misschien een beter idee.

Maar als je toch met een Defender of een Jimny door het wilde Scandinavië wilt toeren, dan is de minimalistische Mink de juiste keuze. Of door IJsland, waar deze camper vandaan komt. In deze delen van de wereld mag je op veel plaatsen vrij kamperen, midden in de natuur. Maak achter in de Mink een lekker ontbijtje in de schemer en duik daarna de warmte van de camper in om het laatste stukje golden hour mee te krijgen. Het goede nieuws is: je kunt hem ook huren, in landen als Noorwegen of Schotland.

De praktische kant

Knus is de Mink sowieso, maar er ligt wel een volwaardige twijfelaar in van 2 meter lang en 140 centimeter breed. Er is een koelbox aan boord en er zijn genoeg USB-laders. Optioneel kun je een zonnepaneel laten installeren, verwarming, een extra gaspitje en zelfs een Bose-audiosysteem. Inclusief trekhaak is de camper 4.116 millimeter lang en 2.080 millimeter breed. In Nederland kun je de Mink Camper bestellen bij Dutch Travels. De vanafprijs is 18.586 euro.

Met dank aan Henri voor de tip!

Advertentie

Reacties

 • Koen heeft op 27 juni 2021 geschreven:

  Ontzettend gaaf! Ik vraag mij wel af hoe de temperatuur is binnen die caravan ivm het glas.

  • Dutch Travels heeft op 9 juli 2021 geschreven:

   Hi Koen, Nieuwsgierig? De camper is zeer goed geïsoleerd en toegankelijk voor alle seizoenen.
   Je bent van harte welkom bij ons om te campers te bezichtigen!

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie