Nieuwe dingen zijn altijd een stuk leuker. Kijk maar naar je relatie. Daarom is dit de beste Lancer Evo die je kunt kopen. De teller van de Mitsubishi Evo IX laat slechts 9 mijl zien. Nog geen 15 kilometer dus. De dealer laat ook duidelijk weten dat de auto niet betrokken is geweest in een ongeluk. Wie had dat gedacht.

Net als de familie Pasveer die pas na 38 jaar hun Golf inruilde, is deze Lancer een tijdscapsule naar een decennium geleden. Nadat hij in 2006 van de band rolde, is hij gelijk geparkeerd en vervolgens nooit meer aangeraakt. Hoe vergeet je zo’n ding?

Bij het opruimen van de garage kwam iemand zijn Evo IX ineens weer tegen. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod al op 85.000 euro (mirror). De kans dat de prijs van deze perfect bewaarde afdruk uit het verleden gaat stijgen is zeer groot. Waarschijnlijk zul je dus meer dan 100.000 euro moeten betalen voor de Mitsubishi.  De opties zijn het MR-pakket (uiterlijk) en het Zero Lift-pakket (aerodynamica). Standaard komt er 280 pk uit de 2,0-liter turbomotor. In 6 seconden zit ie op 100 km/u.

Zijn dat alle kosten voor de Mitsubishi Evo IX met negen mijl?

Als je geïnteresseerd bent, zul je de auto uit Californië op moeten halen. Daarbij wil de overheid ook nog een flink bedrag aan invoerrechten. Al met al zul je dus een flinke kruiwagen met geld over moeten hebben voor de Lancer. Deze kans krijg je niet snel nog een keer. Bovendien is Mitsubishi helemaal gestopt met de Lancer Evolution; speelt ook weer mee in de waarde. Liever een goedkopere en eentje dichterbij? Check het aanbod in Nederland dan even.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie