Terwijl we ons massaal vergapen aan de nog maar net geïntroduceerde Lancer Evo X, heeft Mitsubishi alweer een ander aardigheidje voor ons in petto.

Wat beeldmateriaal betreft moeten we ons nog even behelpen met de Lancer Concept Sportback van twee jaar terug, maar Mitsubishi belooft dat dit zo’n beetje de Lancer Ralliart gaat worden. Tijdens de Salon van Genève kunnen we hem zien.

Volgens onbevestigde geruchten zou de Lancer Ralliart voor Europa als vierdeurs sedan op de markt komen, zodat voor de Verenigde Staten de vijfdeurs hatchback overblijft. In beide gevallen ligt er een geknepen versie van de nieuwe 2,0 liter turbomotor van de Evo X onder de motorkap. Ook grijpt Mitsubishi voor deze Lancer terug op de zesbak en de vierwielaandrijving  van de Evo X.

Veder wordt de Lancer Ralliart voorzien van een aluminium motorkap, Recaro sportstoelen, een sportstuur en een andere grille. Over prijzen en prestaties geen woord, maar Mitsubishi laat weten dat de nieuweling op beide punten kan concurreren met auto’s als de Impreza WRX, Golf GTI en de Renault Megane RS.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie