Het moet wel de grootste frustratie zijn van iedereen die zelf aan auto’s klust: moertjes en boutjes die muurvast zitten. Zelfs als je het onding zo warm stookt als het vuur van de Doemberg en er een steigerpijp op zet die zo groot is dat je er ongepaste grappen mee kunt maken, willen ze niet los. Het eindigt maar op twee manieren: de bout breekt af of de kop eindigt dol. Deze Amerikanen waren een vastzittende bout (zo noemen ze het, maar het lijkt ons eerder een moer) helemaal zat.

Hun oplossing? Het gereedschap met een sleeptouw aan de auto vastmaken en die het werk laten doen. Wonderbaarlijk werkt het nog ook. Tipje van onze kant: als iets écht muurvast zit, gebruik dan minimaal een ringsleutel. Met een verstelbare moersleutel (vaak Bahcotang genoemd, maar dat is een merk) of pijptang is het smeken om een dolle kop. Al hebben deze gasten waarschijnlijk een niveau van beunhazerij bereikt waarbij ze daar prima mee wegkomen.

Moer of bout muurvast?

Advertentie

Reacties

 • Tom heeft op 1 februari 2021 geschreven:

  Bahco word veel gebruikt maar is inderdaad gewoon het merk. Ik zou dit eerder met een pijptang doen (zoals in filmpje) dan met een ringsleutel. Een pijptang zet zichzelf alleen maar meer vast met meer kracht. Een ringsleutel schiet er juist snel af als de hoek niet goed is

  Reageer
 • Erwin heeft op 1 februari 2021 geschreven:

  If it works, it ain’t stupid….

  Reageer
 • EA heeft op 31 januari 2021 geschreven:

  Juist.. wie is er nou de beunhaas

  Reageer
 • Danny heeft op 31 januari 2021 geschreven:

  Presies

  Reageer
 • John heeft op 30 januari 2021 geschreven:

  Een ander te kakken zetten en dan zelf het verschil niet weten tussen een verstelbare moersleutel (bahco weet niet waar de tang vandaan komt) en een pijptang (ook wel een zweedse tang oftewel een moordenaar genoemd).

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie