Moer of bout muurvast? Dit is de oplossing

Dit is het laatste red(neck)middel

bout muurvast
Foto('s): Screenshot YouTube / Viralhog

Het moet wel de grootste frustratie zijn van iedereen die zelf aan auto’s klust: moertjes en boutjes die muurvast zitten. Zelfs als je het onding zo warm stookt als het vuur van de Doemberg en er een steigerpijp op zet die zo groot is dat je er ongepaste grappen mee kunt maken, willen ze niet los. Het eindigt maar op twee manieren: de bout breekt af of de kop eindigt dol. Deze Amerikanen waren een vastzittende bout (zo noemen ze het, maar het lijkt ons eerder een moer) helemaal zat.

Hun oplossing? Het gereedschap met een sleeptouw aan de auto vastmaken en die het werk laten doen. Wonderbaarlijk werkt het nog ook. Tipje van onze kant: als iets écht muurvast zit, gebruik dan minimaal een ringsleutel. Met een verstelbare moersleutel (vaak Bahcotang genoemd, maar dat is een merk) of pijptang is het smeken om een dolle kop. Al hebben deze gasten waarschijnlijk een niveau van beunhazerij bereikt waarbij ze daar prima mee wegkomen.

Moer of bout muurvast?

Reacties
 1. Tom zegt op 1 februari 2021 om 23:26:

  Bahco word veel gebruikt maar is inderdaad gewoon het merk. Ik zou dit eerder met een pijptang doen (zoals in filmpje) dan met een ringsleutel. Een pijptang zet zichzelf alleen maar meer vast met meer kracht. Een ringsleutel schiet er juist snel af als de hoek niet goed is

 2. Erwin zegt op 1 februari 2021 om 06:55:

  If it works, it ain’t stupid….

 3. EA zegt op 31 januari 2021 om 19:24:

  Juist.. wie is er nou de beunhaas

 4. Danny zegt op 31 januari 2021 om 13:55:

  Presies

 5. John zegt op 30 januari 2021 om 22:51:

  Een ander te kakken zetten en dan zelf het verschil niet weten tussen een verstelbare moersleutel (bahco weet niet waar de tang vandaan komt) en een pijptang (ook wel een zweedse tang oftewel een moordenaar genoemd).

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken