Ooit was Morgan nog gekker dan ze nu zijn. Naast houten auto’s bouwden ze toen namelijk ook driewielers: druppelvormige auto’s met een brede voorkant, een open motorblok en slechts één wiel om de achterkant in het gareel te houden.

In 1952 hielden ze op met dit aparte concept, maar Liberty Motors uit Seattle nam in 2009 de rechten over. Toen dat bleek aan te slaan is Morgan, volgens de Britse Telegraph, een samenwerking met de Amerikanen aangegaan. Met als gevolg dat ze nu weer een heuse Morgan driewieler in de startblokken hebben staan. Dat heeft de krant niet zelf bedacht; Jill Price, de zus van Charles Morgan, heeft gezegd dat de fabriek in Malvern zelfs al begonnen is met bouwen. Ze heeft zelf een blauw-met-zilver exemplaar in bestelling staan.

Het Harley-Davidson-blok uit de Liberty Ace wordt waarschijnlijk verruild voor een in Engeland gebouwde V-twin van Cameron Engineering met een vermogen van zo’n 90 pk. De topsnelheid zou daarmee zo’n 160 km/u bedragen. Of de autootjes, die destijds uitstierven omdat men doorkreeg dat vier wielen toch comfortabeler waren, een succes zullen worden, moeten we nog maar afwachten. In ieder geval is het lollig dat Morgan, naast aantrekkelijke auto’s als de EvaGT, ook nog dit soort maffe dingen blijft doen.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie