Gisteren stond je in de drukste ochtendspits van het jaar. En vanochtend stond je opnieuw in de drukste ochtendspits van het jaar. Volgens een woordvoerder van de ANWB is dit ‘een beetje de standaard aan het worden’. Oftewel: wen er maar aan.

De ochtendspits was vandaag goed voor 430 kilometer file op de snelwegen. Gisteren ging het om 392 kilometer. Dat is een toename van 9,7 procent. Als we deze gegevens extrapoleren, zien we dat we morgen een ochtendspits krijgen van 471 kilometer. En de dag daarop 516 kilometer. Komende vrijdag staat Nederland vast in 566 kilometer file. Het is wetenschap. Hier valt niets aan te veranderen.

Op 22 december (24 werkdagen) staat er volgens deze accurate berekening 3.616 kilometer file. En dat terwijl Nederland slechts 2.471 kilometer autosnelweg telt; de laatste dag waarop er dus nog enige beweging in zit, zal 16 december zijn (2.276 kilometer file).

We kunnen concluderen dat tegen het eind van het jaar alle wegen in de omgeving van de snelwegen óók vast staan. Koop dus maar alvast een camper, neem je partner, kinderen en wat proviand mee, en bereid je voor op life on the road. Maar dan wat minder romantisch dan het klinkt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)