Nog een jaartje wachten, en dan zou het makkelijker moeten worden om met elektrische stepjes op de openbare weg te rijden. Voor nu is het – in de regel – nog niet toegestaan. Terwijl het best handig kan zijn als je bijvoorbeeld net buiten het centrum (of de milieuzone) wilt parkeren, maar geen zin hebt om de bus te pakken. Als je dan nog een beetje goed voor de dag wilt komen, wat bij een elektrische step wat meer een uitdaging kan zijn, is deze MV Agusta Rapido misschien iets voor jou.

De MV Agusta Rapido is volgens het motorfietsenmerk de ‘Italiaanse hengst’ onder de elektrische stepjes. En inderdaad: zelden werden we zo hebberig van een step. De carrosseriedelen zien er gelikt uit en de kleurstelling rood-zwart-goud staat ‘m erg goed. Bloedsnel is ie niet per se: in de EU is hij begrensd op 25 km/u. Hij kan overigens een snelheid van 38 km/u halen. Waarschijnlijk moet je daarvoor de app instellen op Amerika. Als je netjes 20 km/u aanhoudt, dan moet je 50 kilometer ver kunnen rijden na 5 uur laden.

De prijs van de elektrische step

Het frame van de step is van magnesium en er is zelfs een Sport Plus-modus. De MV Agusta Rapido kost 999 euro. Voor nu geldt er nog een early bird-aanbieding, die net geen 200 euro voordeel biedt. Met een beetje geluk heb je hem dan binnen zodra de stepjes legaal de weg op mogen. Overigens is de wetgeving nog niet definitief, dus er is vooralsnog geen garantie dat deze MV Agusta Rapido in Nederland een typegoedkeuring krijgt.

Advertentie

Reacties

 • Frederik heeft op 23 november 2021 geschreven:

  Als je een schone binnenstad wil? Stepjes hebben goede remmen en verlichting en BEL WAT is dan het probleem RDW ??. 10 a15 km per uur ???

  Reageer
 • Ralph heeft op 23 november 2021 geschreven:

  GAAF DING !!
  Echter, ik vindt die stepjes levensgevaarlijk,
  Ik ben ooit met z’n stepje zonder motor, over de kop gegaan.
  Resultaat, arm uit de kom.
  Met Ambulance naar het ziekenhuis, waar mijn arm
  ( zonder verdoving ) terug hebben gezet.
  Dus ja…..
  Koop gewoon een brommerd met grote wielen en
  Goede remmen.
  Krijg ke geen spijt van.

  Reageer
 • Hendrik heeft op 23 november 2021 geschreven:

  Grote kans dat deze niet een type goedkeuring zal kunnen krijgen omdat die niet aan alle onzinnige regels gaat voldoen. Het is en blijft in Nederland in tegenstelling tot de meeste EU lidstaten vrijwel onmogelijk om op een Licht Electrisch Voertuig te rijden. Komende zaterdag is er vanuit legaalrijden weer een demonstratie georganiseerd in Den Haag.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie