Het is altijd leuk als er ineens een pakketje door de brievenbus komt waarvan je al lang vergeten was dat je hem besteld had. Een klein presentje voor jou van jezelf uit het verleden. Maar vergeten dat je drie gloednieuwe Tesla Roadsters had besteld, dat lijkt ons wat onwaarschijnlijk. En toch stonden deze drie auto’s zo’n 13 jaar in een container in de haven.

Begin deze maand bracht het bedrijf Gruber Motors naar buiten dat ze drie nieuwe Tesla Roadsters in de aanbieding hadden. Ze staan al sinds 2010 onaangeroerd in een haven in China. Gelukkig niet open en bloot, maar in een container. Dit zou zomaar de eerste bijzondere ‘schuurvondst’ met elektrische auto’s ter wereld kunnen zijn. En nog leuker is het als het verhaal achter zo’n vondst bekend wordt.

De eigenaar was een raadsel

Maar waarom de drie Tesla’s al ruim tien jaar in een container stonden te wachten, was niet bekend. Tot nu. De verkoper heeft het mysterie weten te ontrafelen. Blijkbaar zijn de auto’s in 2010 gekocht door een onderzoeksbedrijf in China. De Tesla’s waren destijds baanbrekend en het bedrijf wilde de auto’s uit elkaar sleutelen om elk onderdeel te onderzoeken. Reverse engineering, dus.

Alleen kort nadat de drie Tesla’s aangekocht en verscheept waren, ging het onderzoeksbedrijf failliet. De containers bleven zo in de Chinese haven staan. De opslagkosten werden niet betaald in al die jaren. Het gaat om drie Roadsters in de Sport-uitvoering, waarvan twee oranje en één rode. Waarschijnlijk hebben ze nul kilometer gereden, maar de kans is groot dat de batterij het niet meer doet na zo’n lange tijd.

Er is nu nog één mysterie. Naast de drie auto’s zijn er een hoop losse onderdelen meegestuurd. Op de verpakking wordt gerefereerd naar een chassisnummer van een auto die niet aanwezig is. Maar waar deze auto is, is onbekend. De auto staat wel op het manifest. Het kan natuurlijk zijn dat deze auto al in de VS uit elkaar is gehaald. Deze vierde Roadster is het laatste puzzelstukje.

Er wordt goed geboden op de nieuwe Tesla Roadsters

De afgelopen maand kon je via de e-mail een bod indienen. Het hoogste bod voor de drie Tesla’s staat inmiddels al op de 2 miljoen dollar. De verkoper heeft alvast de achterstallige rekening van de haven betaald, overigens. Ook kan Gruber Motor de auto’s technisch helemaal voor je nalopen. Heb jij meer dan 2 miljoen dollar over voor deze elektrische schuurvondst?

Advertentie

Reacties

 • Aha heeft op 31 mei 2023 geschreven:

  Ohja die Lotus ripoff maar dan 2x zo zwaar dus komt niet door de bochten heen. Wat een misbaksel.

  Reageer
 • James heeft op 31 mei 2023 geschreven:

  Dit lijkt wel een echte Tesla. Een Chinese kopie heeft niet zulke grote kieren tussen de panelen.

  • Dirk09 heeft op 31 mei 2023 geschreven:

   Klinkt logisch, daar iets wat volgens het artikel een echte Tesla is en dus geen chinese kopie gewoon lijkt op wat het ook werkelijk is.

   Reageer
  Reageer
 • Petrolhead heeft op 31 mei 2023 geschreven:

  Een miljoen voor 3 omgekatte Lotus Elise’s? Die zijn gek.

  • maarten heeft op 31 mei 2023 geschreven:

   Zeldzaam. Die koop je denk ik niet voor de beste techniek, sterker nog; denk dat die accu packs totaal ontladen zijn tot ver onder het punt dat ze sterven. Maar wellicht is dat te fixen. Gaan nog behoorlijk snel vooruit, bijna net zo snel als een Model 3 Performance.

   • Amazon62 heeft op 31 mei 2023 geschreven:

    Wat een berichten hier zeg. Waarom kunnen mensen nou altijd ruzie maken om een artikel en bepaald merk. Alsof het hun eigen bedrijf betreft. Die houdt van merk A en de ander van merk B, so what?! Je kunt beter enthousiast op een forum gaan chatten van je favoriete merk, met gelijkgestemden. Ja, en ook daar wordt ruzie gemaakt… Wat een droeftoeters…. On-topic: ruim 650k voor een tesla met een (waarschijnlijk) defecte accu is wel erg veel. Volgens mij kost een nieuwe accu ook zo een 30-60k. Hmmm.

    • Freek van Hoorn heeft op 31 mei 2023 geschreven:

     Ik kan me goed voorstellen dat mensen zich ergeren aan die Maarten en op die manier reageren. Hoe meer die zijn fanpraat uit, hoe meer anderen daar tegenin gaan.

     • Jan Molenaar heeft op 2 juni 2023 geschreven:

      Die tieners van tegenwoordig met hun geklaag over zogenaamde haters. Ze vinden zichzelf veel te belangrijk. In onze tijd had je wel andere dingen om je druk om te maken.

     • Maarten heeft op 1 juni 2023 geschreven:

      Het is juist andersom Freek.

      Het anto Tesla sentiment bestond al heel lang voordat ik me ging bemoeien met al het tesla nieuws.
      Altijd gezeik. Zonder uitzondering.

      Dat iemand (ik dus) hier tegen het “gewoonlijke” gebash ingaat en dat probeert te doen met feiten en inhoudelijke argumenten is juist normaal gedrag. Dat anderen niet kunnen verkroppen.

      Zoek het probleem bij de Tesla haters… zij HATEN.. ik hem mijn eigen mening en hou van Tesla, dat is volstrekt normaal.

     Reageer
    Reageer
   • Steve heeft op 31 mei 2023 geschreven:

    Bij een Tesla is het logisch dat het na een tijdje niet meer werkt. Staan niet voor niets onderaan in de betrouwbaarheid en bovenaan bij de terugroepacties.

    Reageer
   • Michael heeft op 31 mei 2023 geschreven:

    Er is helemaal geen reden om een Tesla te kopen behalve als je een fanboy bent. Die dingen zijn lelijk! Enige Tesla’s die niet lelijk zijn zijn deze Lotus en de Jaguar XF kopie. Alle anderen zien er uit alsof Stevie Wonder ze ontworpen heeft.

    • maarten heeft op 31 mei 2023 geschreven:

     [Er is helemaal geen reden om een Tesla te kopen behalve als je een fanboy bent.]

     Sure.

     Erg, heel erg veel “fanboys” in de wereld. Sterker nog, was de model Y niet de bestverkopende auto?
     Iedereen is Fanboy, ze kopen de auto’s niet wegens de prijs / kwaliteit verhouding maar puur en alleen omdat het “fanboys” zijn.

     Droom toch lekker verder kneusje

     • Maarten heeft op 1 juni 2023 geschreven:

      En weer zo’n sterke inhoudelijke bijdrage van ons annoniempje.

     • Ach gussie heeft op 31 mei 2023 geschreven:

      Hij is op zijn kleine pikkie getrapt. Huilie huilie Maartentje. Ga maar weer met je Duplo spelen jochie.

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie