Het eerste waar je aan denkt bij een supercar is natuurlijk extreme snelheid en een krachtige motor. Daarom is het nogal vreemd om het woord ‘supercar’ te koppelen aan milieuvriendelijkheid. Toch is het een team van 22 Japanse universiteiten, onderzoeksinstellingen en bedrijven gelukt om een ecologisch verantwoorde supercar te ontwerpen – met de naam Nano Cellulose Vehicle Concept.

Voor het maken van deze auto gebruiken de ontwerpers cellulose nanovezels, gemaakt van planten en landbouwafval . Onder meer het koetswerk, de deuren, het dak en de motorkap bestaan uit het ecologische materiaal. Het spul is licht, waardoor het totale gewicht de helft bedraagt van dat van een normale supercar. Over botsveiligheid wordt weinig gezegd, overigens. Het scheelt dat dit studiemodel ook maar 20 km/u kan.

Het Nano Cellulose Vehicle Concept is erg Japans

Het design van het Nano Cellulose Vehicle Concept ligt in handen van Yuzo Niimi van Toyota Customizing & Development. Vooral de apart gevormde koplampen en de kleine, scherpe grille vallen op. Gelukkig leert iemand nog van BMW’s fouten. Het concept bevat ook de welbekende vleugeldeuren, wielen met meerdere spaken en erg opvallende achterlichten.

Het interieur van de auto is zelfs nog aparter. Het dashboard bestaat voor een groot deel uit hout en het stuur bevat een katana-patroon, dat wordt aangevuld met bloemen. Je kunt dus gerust zeggen dat het interieur erg Japans is. Daar moet je maar net van houden, maar het ziet er in ieder geval wel chic uit.

Aangezien het Nano Cellulose Vehicle Concept nog niet meer is dan een concept, zijn er nog weinig mechanische details bekend. Men verwacht dat de auto zal lopen op een waterstof. Tja, dan is het in ieder geval duidelijk dat je om het milieu geeft.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)