We hebben allemaal eens – vrijwillig of onder sociale dwang – moeten bowlen bij een personeelsfeest, kinderfeestje of ‘voor de gezelligheid’. Jazeker, er zijn mensen die voor hun plezier zweetschoenen aantrekken die al een paar duizend andere mensen droegen. De zelfbenoemde talenten onder ons hebben hierbij wel eens per ongeluk een strike gegooid. Waarschijnlijk heeft niemand ooit gedacht: wat zou nou het record voor de snelste strike ooit zijn? Tenminste, dat dachten we.

De recordpoging van Belmonte en Almirola

Australische bowlkampioen Jason Belmonte kwam op het vreemde idee. Hiervoor nam hij contact op met NASCAR-coureur Aric Almirola en zo ging het bowlingballetje rollen. Op Charlotte Motor Speedway Race Course in Amerika stonden de kegels gretig te wachten om omver gegooid te worden.  De muziek en het loopje naar de auto toe zijn aan de dramatische kant voor een potje bowlen, maar goed, het is Amerika.

De bowlingbal is speciaal gemaakt om de snelheid en de knal aan te kunnen. Na een aantal mislukte pogingen vlamt de aangepaste Ford Mustang-NASCAR over het ovale circuit en gooit de bowlkampioen de bal uit het raam. De bowlingbal zorgt voor een explosie aan kegels. De mannen gaan uit hun dak en hebben naar eigen zeggen het wereldrecord gezet op zo’n 225 km/u. Dat klinkt als een uitdaging.

NASCAR-Mustang zet record snelste strike ooit met 200 km/u

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)