‘Wie niet voelen wil, moet maar luisteren’ zou een mooi motto zijn voor deze bijzondere politie-eenheid. Je hebt dit politievoertuig misschien nog niet eerder gespot – en daarom is ie leuk genoeg om even te delen. We kwamen een foto tegen op Reddit en wisten eerst niet helemaal of het trucage was, maar het Nederlands Politie Orkest bestaat dus echt.

Blijkbaar is het orkest al 28 jaar geleden opgericht. Gaatje in onze algemene kennis, dat geven we gelijk toe. Het orkest is de opvolger van de Rijkspolitiekapel, dat ruim 40 jaar heeft bestaan. Je herkent het orkest aan de vrachtwagens waarin alle spullen worden vervoerd. Het is niet bekend of er een bluskanon mee op tournee gaat om een mosh pit uit elkaar te drijven.

Twee voertuigen van het orkest | Foto: © Nederlands Politie Orkest

De website van de politie meldt: ‘De politie heeft één centraal muziekgezelschap, de Stichting Nederlands Politie Orkest (NPO). Daarin spelen uitsluitend politiemensen in actieve politiedienst. Het NPO wordt ingezet bij ceremonieën van de Korpsleiding en bij grote nationale evenementen als Prinsjesdag, Veteranendag, de Intocht Vierdaagse Nijmegen en de Nationale Taptoe.’

Hoewel het hoofddoel van deze politievoertuigen dus niet het uitdelen van boetes is, is het geen vrijbrief om je te misdragen. De leden zijn allemaal agenten die jou nog steeds een toontje lager kunnen laten zingen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie