Zwart is niet de meest sprekende kleur voor de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, maar een voordeel is wel dat geen enkele kleur zal vloeken bij het lakje. En daar maakt deze Nederlander gretig gebruik van. Misschien iets té gretig? Hoe dan ook: deze Alfist kocht zijn Giulia in 2016 nieuw en besloot dat het na twee jaar tijd was voor een kleine make-over.

Hij reed lang naar Pogea Racing in Duitsland en liet een setje koperkleurige velgen monteren met Michelin-banden. Maar voor een setje opvallende hoepels rij je niet helemaal naar Friedrichshafen. De tuner veranderde direct wat eentjes en nulletjes in de ECU en monteerde een nieuwe uitlaat, die zijn tipjes via een nieuwe koolstofvezel diffuser naar buiten steekt.

Het nieuwe vermogen van de V6 is nu 597 pk en 812 Nm (was: 510 pk en 600 Nm). Volgens Pogea Racing trekt de Nederlandse Alfa Romeo Giulia Q nog strepen in zijn vierde versnelling. Het nieuwe onderstel van ST Suspension krijgt een uitlijning specifiek voor Circuit Zandvoort mee. Bezoekers van het duinencircuit gaan deze auto nog wel eens tegenkomen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)