De Bugatti Chiron gaat lekker in Nederland. In anderhalf jaar deelde de RDW vier setjes gele kentekenplaten uit. En volgens de gegevens zijn alle Nederlandse Bugatti Chirons blauw. Hierbij is het vermelden waard dat de RDW kijkt naar de kleur van het achterste. Net bavianen, dus. De neus van de auto is een andere kleur.

De eerste Nederlandse Bugatti Chiron, een blauw exemplaar met een grijze neus ter waarde van 3.427.615 euro, verscheen vorig jaar in april al op onze bodem. Deze Chiron had het Nederlandse rijk een lange tijd voor zichzelf.

Tot mei dit jaar. Toen ontving nog een blauw exemplaar zijn gele platen. Volgens Finnik rekende de eigenaar slechts 2.637.500 euro af. Dat terwijl het een nieuwe auto moet zijn. Wie heeft er een optielijst?

In augustus verschenen er nog eens twee blauwe Bugatti Chirons in Nederland. Een mocht 3.542.760 euro afrekenen en de andere 3.251.755 euro. Ze werden één dag na elkaar op kenteken gezet. Overigens zijn er nog wel meer Chirons op Nederlandse bodem – deze staan echter niet op Nederlands kenteken.

Foto’s: Thomas van der Kuijl

Advertentie

Reacties

  • Crhis heeft op 14 september 2018 geschreven:

    Zo veel geld voor een lelijke nutteloze auto, mensen hebben geen smaak meer, gelukkig wordt de Nederlandse schatkist er wet beter van.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie