‘Zelfkennis is het begin van alle wijsheid en het einde van de meeste illusies’, dat zei – zoals iedereen weet – de Vlaamse schrijver Gerd De Ley in 1973. ‘Als je belezen wilt lijken, moet je voor de eerste alinea van je artikel gewoon een citaat googelen’, zei TopGear in 2022. Een boodschap die de politie ter harte nam afgelopen zondag. De eerste, dan.

De Nederlandse politie weet namelijk dondersgoed dat ze het met hun dieselbusjes niet kunnen opnemen tegen een Ferrari F8 Tributo. En zoals meerdere bestuurders al bewezen in de afgelopen maanden, kunnen de exoten listig uit de hoek komen. De politie had geen zin in brokken en ellende, dus besloten ze het tactischer te benaderen toen ze deze gestolen Ferrari zagen.

‘Het is wellicht onnodig te vermelden dat deze sportauto vele malen sneller is dan het gemiddelde politievoertuig. Daarbij brengt iedere achtervolging risico’s met zich mee voor andere weggebruikers en natuurlijk onszelf’, vertelt de politie op Instagram. Daarom gaf de politie geen stopteken met als risico dat de bestuurder zou vluchten, maar ze wachtten geduldig af.

‘Want wat bleek, ook sportauto’s moeten meestal nog brandstof tanken. Op dit moment sloot het vangnet en kon de auto in beslag genomen worden. Mooi resultaat, altijd fijn als iets retour rechtmatige eigenaar mag en dat ook nog eens zonder beschadigingen’, gaat de politie verder. ‘Als je niet sneller bent, moet je sluwer zijn’, menen ze. En dat blijkt.

Het grootste voordeel van deze tactiek is dat de auto onbeschadigd terug naar de eigenaar kan. Wel zo fijn.

Advertentie

Reacties

  • Boris heeft op 16 augustus 2022 geschreven:

    HEEL LANG De Bak in mieteren, als Bankstel een Ferrarimodel.. zal wel n Taakstrafje krijgen denk ik.. (jammerLaffe Honden)

    Reageer
  • Roeland heeft op 13 juni 2022 geschreven:

    Hopelijk hebben ze de “verduisteraar” de tank eerst op zijn kosten laten volgooien, om het ongemak van de eigenaar te verzachten.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie