Ben je al een beetje bijgekomen van de schrik? We mogen eigenlijk niet klagen, want vaak genoeg hebben we zitten zeuren dat automerken een te brave versie van hun studiemodel uitbrengen. BMW brengt bijna één op één uit wat ze ooit lieten zien als concept. En geloof ons: mensen gaan deze BMW XM kopen. Met geld. Hier lees je wat de Nederlandse prijs is van de BMW XM.

De belangrijkste markten voor de BMW XM zijn de Verenigde Staten, China en het Midden-Oosten, dat geeft het merk gelijk toe. Maar ook in Nederland kun je de nieuwe SUV gewoon bestellen. Door de plug-in hybride aandrijflijn is de uitstoot relatief laag, slechts zo’n 35 gram CO2 per 100 kilometer volgens de officiële metingen. De krachtigste X7 doet bijvoorbeeld 220 gram. Hierdoor is de prijs ook relatief laag.

De Nederlandse prijs van de BMW XM

We zeggen relatief, want het blijft een prijzig ding. De Nederlandse prijs van de BMW XM is 175.142 euro. Dat zijn een hoop knaken, maar dan heb je wel de krachtigste BMW ooit gebouwd. Ter vergelijking: de BMW M8 Gran Coupé kost 208.000 euro, minimaal. De BMW X7 M60i kost al 181.351 euro. De BMW X5 M kost bijvoorbeeld minimaal 205.000 euro. Je krijgt dus best wel een hoop grille, eh, waar voor je geld.

Ook bijzonder om te zien is dat hij in Amerika niet heel veel goedkoper is. Door ons belastingstelsel worden auto’s met veel vermogen al snel een stuk duurder, maar hij is maar zo’n 15.000 euro goedkoper in de VS. In Duitsland is hij zelfs maar 5.000 euro goedkoper. Goed nieuws, want deze hybride aandrijflijn zal ook naar andere modellen komen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)