Een 24-jarige man mag zich de eerste Nederlander noemen die zijn rijbewijs kwijtraakt in een elektrische Porsche. De politie pakte hem gisteren met een overschrijding van 107 km/u tijdens een proefrit op de N33 bij Wildervank. Hij ontving de dubieuze eer door 207 km/u (214 vóór correctie) te rijden waar hij 100 mocht in een witte Porsche Taycan Turbo S. De eerste Taycans staan nét een week op kenteken, dus hij is er snel bij.

Volgens de politie bleef het niet bij een snelheidsovertreding, zo zou de bestuurder ook ‘buiten noodzaak’ stilstaan op de N-weg. We snappen de verleiding volledig; die launch control-functie zit er immers op en het is niet voor niets een proefrit, maar misschien kun je beter even een geschiktere plek opzoeken. De 0-200-tijd is overigens 9,7 seconden, dus het rijbewijs is zo verdwenen. De bestuurder is zijn pasje kwijt en mag zich melden voor een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG).

De Porsche Taycan Turbo S die zijn eerste rijbewijs claimde was een wit exemplaar met de kenmerkende Mission E-wielen. De vanafprijs is 191.000 euro, zonder opties. Alle Turbo S’en in Nederland dragen minimaal 23.000 euro aan opties. Met launch control schiet de elektrische Porsche in 2,8 seconden naar de 100 km/u en het systeemvermogen is 761 pk. Benieuwd wat andere Nederlandse Porsche Taycans kostten?

Foto: Team Verkeer Noord-Nederland

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)