Het is nog lang geen kerstmis, maar wij weten al wat we graag onder de boom zouden willen vinden. Wat ons betreft mag er zo een strik om de Lexus IS F die in de kerstcatalogus van Neiman Marcus staat. Alleen moeten we de feestdagen daarvoor wel in de Verenigde Staten gaan vieren.

Maar dat is geen straf, want de Neiman Marcus IS F Special Build Sedan – of NM IS F SBS als je voor de volledige naam adem te kort komt – is de snelste Lexus ooit. Natuurlijk is dat feit alweer achter haalt op het moment dat Lexus op de proppen komt met de LF-A, maar het is een kniesoor die daar op let.

Van deze variant van de IS F worden er slechts vijftig gemaakt, die natuurlijk allemaal zijn voorzien van de 5,0 liter V8 en een achtversnellingsbak. Het vermogen bedraagt volgens Lexus ruim meer dan 400 pk, wat voldoende is om de IS F in 4,9 seconden naar 100 km/u te schieten. En om ervoor te zorgen dat je dan ook op de weg blijft, is ook een rijvaardigheidstraining bij het kerstpakket inbegrepen. In het interieur vinden we zwarte bekleding met wit stiksel, een audiosysteem met DVD van Mark Levinson en een redelijk smakeloze badge waarmee je kunt laten zien dat je een ‘Limited Edition’hebt. De vijftig exemplaren gaan ongetwijfeld in recordtempo over de toonbank, dus we zullen we maar niet om treuren dat de kerstman deze IS F niet naar Europa brengt.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie