Je bent straks veiliger van narcistische Snapchatters. Apple zorgt er vanaf dit najaar voor dat de weggebruikers niet meer met hun telefoon kunnen knoeien tijdens het rijden. Hoe ze dit gaan doen? Met de nieuwe niet storen-functie, die ervoor zorgt dat je geen meldingen binnenkrijgt. Geen eindeloos gepiep en getril in de auto dus. Misschien juist wel extra gevaarlijk op de A2, want daar kan je zo in slaap vallen tussen 06:00 en 19:00 uur zonder externe prikkels. Volgend jaar gaat de snelheid gelukkig permanent naar 130 km/u op de a2.

Met de nieuwe iOS (die later dit jaar uitkomt) is deze functie standaard ingebouwd. Je iPhone herkent wanneer je aan het rijden bent en zet de meldingen uit. Dit doet ie overigens als je gekoppeld bent aan je infotainmentsysteem via bluetooth. Natuurlijk kan je deze functie wel uitzetten, handig als bijrijder of treinreiziger. Mooiste van de functie? Je telefoon kan automatisch een berichtje terugsturen dat je op dat moment met belangrijkere zaken bezig bent.

Niet storen-functie tijdens rijden: Apple vs Samsung

Samsung heeft drie weken geleden ook al een soortgelijke app ontwikkeld die automatisch meldingen blokkeert. Ook hier kan er automatisch een bericht teruggestuurd worden en kan de app voor bijrijders uitgeschakeld worden. Het grote verschil? Het is een losse app die je zelf nog moet downloaden. Weinig mensen die dit vrijwillig doen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)