Het duincircuit van Zandvoort krijgt een laag vers asfalt. Op dit moment nemen apparaten met gigantische hoeveelheden mechanische downforce het circuit over: frees-, asfalteer- en walsmachines. Bijna het gehele raceoppervlakte en de paddock krijgen dit jaar – in drie fasen – een nieuwe laag. De machines strijken 14.500 ton asfalt uit over de 4.300 meter lange baan. Het nieuw asfalt komt op het raceoppervlakte, de pitsstraat en een deel van het paddock.

Waarom nieuw asfalt voor Circuit Park Zandvoort?

De investering past in de ambitieuze plannen die de nieuwe eigenaren hebben. Bernhard van Oranje: ‘Willen we met nieuw elan het circuit gereed maken voor de toekomst. […] We vonden het belangrijk om de baan voor het drukke raceseizoen weer in optimale conditie te hebben om klaar te zijn voor onze toonaangevende race evenementen als de Jumbo Familie Racedagen, ADAC GT Masters, DTM en de Historic Grand Prix.’

Met ‘ambitieuze plannen’ voeden de eigenaren uitgekookt de geruchtenmolen van de Formule 1, maar concreet horen we niets. Logisch ook; F1 gaat er voorlopig niet komen. We blijven verder dromen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear