Het is toch wat met die Nürburgring. Iedere zichzelf respecterende autobouwer wil hier een statement maken door de snelste rondetijd neer te zetten. Je zult je vast nog wel het onderonsje tussen Porsche en Nissan herinneren. Nou, de Radical SR8LM maakt korte metten met zowel de GT3 als de GT-R.
 
Onder toeziend oog van een legertje autojournalisten uit Duitsland en Groot-Brittannië jaagde de Nederlander Michael Vergers de Radical SR8LM in 6 minuten en 48 seconden over de Groene Hel. En da’s veel en veel sneller dan de eerder genoemde exoten. Zelfs nog sneller dan de Gumpert Apollo die onlangs nog een poging deed de snelste te zijn.
 
Ja, we horen je al denken. Deze auto is speciaal geprepareerd voor het circuit. Dat zal best ja, maar je mag gewoon met de Radical SR8LM de weg op. Sterker nog, Michael heeft het beest gewoon over de weg van Groot-Brittannië naar Duitsland gereden om vervolgens tot de recordpoging over te gaan. Overigens zette Vergers in 2005 ook al een ronderecord neer (6:55) met de Radical SR8 (zonder toevoeging LM), maar dat record werd niet gehonoreerd omdat de bolide destijds geen kenteken zou hebben… Maar goed, tijden veranderen. Dus, Porsche, Corvette en Nissan, nu zijn jullie weer aan zet!
 

Reacties