De huidige BMW 3-serie, met de modelcode E90, loopt op zijn laatste poten. De opvolger gaat intern F30 heten, en heeft nu al een website met toegewijde fans op zijn naam staan. Hier verschenen gisteren de eerste volledig naakte spionagefoto’s van de nieuwe Dreier.

Ondanks de wat korzelige kwaliteit schetsen de plaatjes een duidelijk beeld. Het lijkt erop dat, in tegenstelling tot de oude 3, deze versie niet echt een eigen look zal krijgen. In plaats daarvan lijkt hij meer weg te hebben van een verkleinde 5-serie. Op z’n Audi’s, zeg maar. Zonde. Goed nieuws is er ook uit de foto’s af te leiden: zo krijgt de 3-serie eindelijk ook een head-up display en zal hij waarschijnlijk, net als de nieuwe 1-serie, in aparte Urban- en Sport-uitvoeringen verkrijgbaar zijn.

De productie van de F30 3-serie begint in november. In maart 2012 maakt de auto zijn debuut op de autoshow van Genève. Daarna staat hij al snel bij de dealer, waarschijnlijk eerst als 328i (viercilinder turbo) en 335i (zescilinder turbo).

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie