Cool: er is een nieuwe car-wrap waarmee je elke kleurenblinde gegarandeerd binnen een halve minuut een burnout kunt bezorgen. Hij heet ColorFlow, komt van de ons tot op heden onbekende (maar dat ligt vast aan ons) firma Avery Dennison en is eh… nogal bijzonder.

Die matzwart gewrapte LaFerrari kennen we nu wel, en bovendien konden we die toch niet betalen. Het werd dus tijd dat car-wraps zich eens naar niveau 2.0 tilden. En dat is nu gebeurd. Avery Dennison, een Amerikaans bedrijf dat redelijk groot is (mag je met een omzet van zes miljard dollar wel zeggen) in verpakkingsmaterialen, komt met een nieuwe car-wrap die de zaken iets anders aanpakt. Hij is namelijk voorzien van een nieuw soort folie die al naar gelang de lichtinval van kleur verschiet. En niet zo’n beetje ook.

Welke kleuren krijg je met die nieuwe car-wrap?

Nou, zo’n beetje elke denkbare kleur tussen die van de regenboog en een toverbal. Om specifieker te zijn: er zijn vijf basisfolies met fraaie namen. Rising Sun vloeit van rood naar goud, Urban Jungle van zilver naar groen, en dan zijn er nog Roaring Thunder (blauw/rood), Fresh Spring (goud/zilver) en Rushing Riptide (cyaan/paars). Het doet ons een beetje denken aan Azzurro Nuvola, die kameleonlak waarmee Alfa Romeo jaren geleden op de 156 en 166 opzien baarde.

Nu zul je wel denken: ‘leuk, maar Amerika, dus dat zal wel weer niet hierheen komen’. Mispoes. Je kunt in Nederland gewoon terecht bij Graphic Solutions in het pittoreske Oegstgeest.

Wat we ons wel een beetje afvragen: we vinden dit stiekem behoorlijk cool. We zouden ons echter nog eens drie keer achter de oren krabben voor we dit op onze auto zouden laten aanbrengen. Het is nogal opzichtig, en we kunnen ons ook heel goed voorstellen dat jij dit volkomen afschuwelijk vindt. Dus, vertel: iets voor jou?

Foto’s van Avery Dennison

Reacties

 • Silvia heeft op 10 augustus 2016 geschreven:

  Lijkt me helemaal te gek. Heb nu een knal oranje auto maar Allerlei kleuren. Zucht.. Verliefd..

  Reageer
 • Ronald heeft op 9 augustus 2016 geschreven:

  Ziet er geweldig uit. Wat is het adres van Graphic Solutions in Oegstgeest?

  • Marcel heeft op 10 augustus 2016 geschreven:

   Hoi Ronald,
   Dit is het adres:
   Willem Einthovenstraat 11
   2342 BH Oegstgeest

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear