Kleine performancelabels worden groot. Het lijkt voor Seat nog wel gisteren dat er voor het eerst een auto met de toevoeging Cupra de fabriek uitrolde. Maar het is nu tijd voor Cupra om op eigen benen te gaan staan. De eerste daad van het zelfstandige merk is om de Cupra Ateca aan de wereld te tonen.

Het is niet de eerste auto van Seat die je zou koppelen aan een auto met sportieve aspiraties. Toch moet de rappe crossover ervoor gaan zorgen dat Cupra zijn eerste stapjes gaat zetten zonder te struikelen.

Gooi cijfers op me

De Cupra Ateca krijgt een 2.0 TSI-motor die de auto met 300 pk vooruit moeten duwen. De motor die ook te vinden is in de Seat Leon Cupra is in samenwerking met een zeventraps DSG-bak sterk genoeg om het sprintje van 0-100 km/u in 5,4 seconden te voltooien. Bij 245 km/u is de maximale snelheid van de Ateca bereikt.

Verder heeft Cupra het onderstel van de Ateca aangepast, zodat deze scherper is en je sneller door de bochten moet kunnen. Voor een nog sportievere uitstraling staat de Ateca iets lager dan de Seat-versie en heeft ie een speciale bodykit aangetrokken. Als je wilt kun je kiezen voor de optionele sportstoelen en Brembo-remmen, die het geheel zelfs nog sportiever maken.

Over de prijs van de Cupra Ateca is nog niks bekend, maar je kunt er op rekenen dat dit de goedkoopste serieuze performance crossover gaat worden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear