Op het internet wonen tovenaars. Deze magiërs zien een foto van de nieuwe Focus voorbijkomen, klappen twee keer in hun handen, mompelen een spreuk en voor je het weet, heb je ineens een nieuwe Ford Focus RS voor je neus staan. Wat je hierboven ziet, is dus ook nog geen officiële versie van de volgende Focus RS. Maar we staan niet raar te kijken als de echte er ongeveer zo uit komt te zien.

Wat zijn de specs van de nieuwe Ford Focus RS?

Aangezien de internettovenaars zich slechts bezig houden met de buitenkant van de auto’s, kunnen we hier nog niks concreets over zeggen. Maar het internet zou ook het internet niet zijn als er geen speculaties de ronde zouden doen. Zo schijnt de echte nieuwe Ford Focus RS in 2020 te verschijnen. Aangezien Ford nu net is gestopt met het produceren van de huidige RS, zullen we het dus twee jaar zonder moeten doen.

Als de Focus RS dan zijn rentree maakt, is dit waarschijnlijk in de vorm van een milde hybride. Hij krijgt dus een klein elektromotortje. Volgens Autocar gaat deze hybride aandrijflijn met de bekende 2,3-liter viercilinder turbo ervoor zorgen dat de hete Focus 400 pk en 576 Nm aan koppel gaat produceren. Jep, in een hatchback.

Wat kunnen we nog meer verwachten?

Naast de geruchten over de motor is er nog een aantal zaken die we zelf graag zouden terugzien op de Focus RS. We zeggen niet dat het leven geen zin meer zou hebben, maar we zouden wel héél hard moeten huilen als de driftmodus niet zou terugkeren. Met een druk op de knop driften in een hot hatch is misschien wel de beste uitvinding sinds pindakaas. Verder zouden we ook blij zijn als de stoelen iets lager gemonteerd zouden worden.

Nog een laatste verzoek dan: mag er alsjeblieft een Ford Focus RS Wagon komen? Het idee van een soort mini-Audi RS 6 maakt ons zeer gelukkig.

Foto: X-Tomi Design

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie