De nieuwe Kia Picanto. Wat kunnen we daar eens over schrijven? Dat hij verrekte veel lijkt op zijn voorganger? Logisch, de ontwerper Peter Schreyer komt bij Audi vandaan. Daar doen ze dit trucje al jaren. Je kunt de man uit Audi halen, maar Audi niet uit de man. Of dat hij nu wel heel erg lijkt op de Kia Rio? Wederom: Audi. Tevens de reden dat je veel bumperklevende Outlanders ziet: Audi-rijders die goed kunnen rekenen.

Maar dat is allemaal flauw. We snappen best dat ze bij Kia ze zelfs vijf jaar later nog trots zijn op de transformatie van de eerste Picanto naar de tweede. En dat je de best verkopende a-segmenter in Nederland niet teveel moet veranderen. Op de foto’s zie je de GT-Line die niet sneller is, maar wel stoerder. Kek! Geef toe: ziet er een stuk beter uit dan een Suzuki Celerio, toch?

De wielbasis van de nieuwe Kia Picanto is 15 millimeter langer dan voorheen en meet nu 2.400 millimeter. Toch is hij precies even lang als zijn voorganger. De wielen zijn op de uiterste hoeken van de carrosserie geplaatst voor een betere stance. Je mag kiezen uit elf kleuren.

De grootste metamorfose vindt plaats in het interieur. Het compleet nieuwe binnenzijde heeft nu een nieuw ‘zwevend’ touchscreen. Als ze bij Kia het systeem van de Sportage hebben overgezet, reken dan maar op een razendsnel infotainmentsysteem. De nieuwe Picanto komt in het tweede kwartaal van 2017 op de Nederlandse markt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear