De uiterst exclusieve Mazzanti Evantra V8 was met zijn 701 pk en 848 Nm al bepaald geen bescheiden auto, 0 naar 100 km/u duurt slechts 3,2 seconden. Per jaar produceerde de Italiaanse autobouwer steeds maximaal vijf stuks. Kopers kregen tal van opties om de auto nog exclusiever te maken. Mazzanti wilde echter nog verder gaan en de krachtigste hypercar van Italië maken. Met de Mazzanti Evantra Millecavalli is dat ze gelukt.

Bizarre cijfers

Achterin ligt nog steeds een V8, maar die is dit keer opgebouwd tot een 7,2-liter monster met twee turbo’s. Het resultaat is een verbluffende 1.000 pk en 1.200 Nm koppel, allemaal op de achterwielen. Volgens Mazzanti schiet de Millecavalli van 0 naar 100 in slechts 2,7 seconden, de topsnelheid ligt op (kuch) 402 km/u. Het gewicht ligt net zoals zijn voorganger op 1.300 kilo. Duizelingwekkende cijfers.

Evantra Millecavalli blijft een uiterst exclusieve auto: slechts 25 exemplaren verlaten de fabriek. De prijs is onbekend, maar neem maar een aantal nullen in je hoofd en tel daar nog een aantal nullen bij op. Hieronder de onthulling.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)