Bij een veiling van Domeinen Roerende Zaken is het altijd maar de vraag wat je in huis haalt. Het Ministerie van Financiën vertelt je of de motor loopt en of de kilometerstand NAP-logisch is. Of er zaagsel in de motor zit, de blinkervloeistof op is of dat er frituurvet als olie gebruikt is, daar moet je zelf achter komen na de aankoop.

Maar zo nu en dan komt er iets lang waarvan je denkt: het zou bijna knap zijn als ze in zulke korte tijd er al iets aan hebben kunnen verprutsen (al moeten we domheid niet onderschatten). Bijvoorbeeld deze nieuwe Mercedes CLS bij Domeinen. De auto rolde in maart van de band, maar werd pas in juli op kenteken gezet ergens in het buitenland. Op 24 oktober kreeg ie zijn Nederlandse kenteken.

Zo goed als nieuw

Natuurlijk kan er van alles gebeurt zijn in de 6.956 kilometer die deze Mercedes CLS bij Domeinen reed, maar we durven het bijna een gokje waar te noemen. Een CLS 450 is al snel meer dan 100.000 euro waard. Dus elk bod onder dat bedrag is winst. Of je houdt ‘m zelf een tijdje en verkoopt ‘m op ten duur voor hetzelfde bedrag. Gratis CLS rijden.

De zescilinder in de Mercedes CLS 450 produceert 367 pk en 500 Nm koppel. Een klein elektrohulpje zorgt voor 20 pk extra en schakelen doet de negentrapsautomaat voor je. Van 0-100 doet ie in 4,8 seconden en de topsnelheid is afgeregeld op 250 km/u. Bij de dealer zou deze Mercedes CLS je 123.650 euro hebben gekost.  Gokje wagen?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie