Wat kleine uitzonderingen daargelaten verscheen er sinds 1994 eigenlijk elk jaar wel een nieuwe Need for Speed. Pas vanaf Rivals in 2013 draaide Electronic Arts de frequentie iets terug. Misschien omdat de games uitgebreider werden of omdat er langer leuk aan te verdienen viel door de online modus en DLC. Vanaf dat moment kon je om het jaar een nieuwe game in de reeks verwachten. Met Need for Speed in 2015, Payback in 2017 en Heat in 2019 zou je denken dat er dit jaar een gloednieuwe NFS verschijnt. Helaas hebben we slecht nieuws: de nieuwste game is uitgesteld.

Waarom is de nieuwe Need for Speed uitgesteld?

Gamewebsite Polygon interviewt studiobaas Laura Miele van uitgever Electronic Arts. De werkomstandigheden zijn dankzij de pandemie niet optimaal, waardoor alles vertraging oploopt. Een andere reden is de acquisitie van Codemasters (van de F1-games en Dirt). Deze gamestudio komt dit jaar al met een racegame, en ze willen geen interne concurrentie. Dus in plaats van flink te gaan zitten haasten met een nieuwe NFS besloten ze bij EA om de game door te schuiven. Een exacte nieuwe datum is niet afgegeven. De verwachting is dat een nieuwe Need for Speed pas in 2023 zal verschijnen.

Het team mag werken aan Battlefield

De Need for Speed-serie wordt niet overgedragen aan het nieuw verworven Codemasters. De EA-studio Criterion Games mag NFS weer gaan maken. Criterion was al verantwoordelijk voor drie eerdere NFS-titels en de Burnout-reeks. Van 2013 tot 2019 nam Ghost Games de ontwikkeling over, maar die beslissing is weer teruggedraaid. Het probleem is alleen dat EA de studio ook nog eens nodig heeft voor de ontwikkeling van een nieuwe Battlefield-game. Door de nieuwe planning kan Criterion pas in 2022 weer verder aan de slag met de racegame. Door al deze zaken komt de nieuwste NFS voorlopig niet naar je scherm.

Reacties

 • Ron heeft op 2 maart 2021 geschreven:

  Gelukkig batle field is een veel betere game, en nfs is altijd maar een beetje slecht. Ze kunnen beter eens goed naar forzo horizon kijken. En ons eens een echt super vette nfs geven. Grote open wereld waar ie veel kan doen, en ook een schade model waarbij heel je wagen aan stukken kan.

  • Nick heeft op 3 maart 2021 geschreven:

   Dat is er al en wordt nfs World genoemd op PC. Verder zijn over het algemeen snel afgeragde games niet goed en betaal je dan voor een game die maar half af is.. zolang ze het engine swap concept en customizing van heat, en de nacht sfeer en drive physics van 2k15 erin houden ben ik (en ik denk de meesten fans) zeer tevreden.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear