Nissans Twitter-account voor het Midden-Oosten gebruikt #ConquerEverywhere (‘verover overal’ – oké) om hun nieuwe Nissan Patrol te promoten. De reden daarachter is niet te missen. De Patrol is enorm. De vorige generatie was al meer dan vijf meter lang, bijna twee meter breed en bijna twee meter hoog. Andere weggebruikers gaan niet met je in discussie.

De nieuwe Nissan Patrol is reusachtig

En nu is er een nieuwe Patrol, en die ziet er even reusachtig uit. Het rechthoekige design waar iedereen zo van houdt, is nog steeds aanwezig. De grille is een tikje aangepast en de lampen in boemerang-vorm zijn nieuw. Nissan beschrijft het als ‘opvallend nieuw design’. Maar iedereen heeft er zo zijn eigen woorden voor.

De veeleisende klant kan zijn hart ophalen bij de nieuwe Nissan Patrol. Er is keuze tussen een 4,0-liter V6 met 275 pk en 395 Nm of een dikke 5,6-liter V8 met 400 pk en 560 Nm. In het Midden-Oosten is de vraag naar de Patrol het hoogst. Waarom? Misschien omdat hij zijn petrol daar direct uit de grond drinkt, of zoiets.

Het Midden-Oosten krijgt hem als eerste

De V8 kan ook gecombineerd worden met Hydraulic Body Motion Control, om vibraties en weggeluiden te verminderen. Het vierwielaandrijvingssysteem kent diverse modi om goed om te kunnen gaan met verschillende offroad-omstandigheden. Het interieur wordt gesierd met gewatteerd leer en een met de hand gestikt stuur.

Binnenin vind je verder Apple CarPlay en Android Auto. De nieuwe Nissan Patrol gaat binnenkort in de verkoop in het Midden-Oosten en snel daarna ook in andere delen van de wereld. De oude kreeg op de een of andere manier een Nismo-versie. Daar wachten we wel op, Nissan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie