Door alle ophef rondom de Porsche Cayenne, zo’n vijftien jaar geleden, zou je haast vergeten dat Porsche een veel rijker offroad-verleden heeft. De Porsche 959 werd bijvoorbeeld geboren als Group B-beest. En vergeet de Porsche 911 SC Safari niet, die in 1978 door het oosten van Afrika racete.

Nu weet je inmiddels ook dat wij bij TopGear niet de grootste fans zijn van crossovers en dergelijke. Maar een offroad-versie van een sportauto? Dat raakt ons op een zwakke plek. Zeker als het een knipoog is naar de 911 Safari, een van de coolste auto’s die ooit de modder betrad. Dus een Porsche 911 992 Safari? Kom maar door.

‘Een Porsche 911 pakken en er een SUV van maken? Hem hoger zetten? Dat zou een goed idee zijn. En natuurlijk zou het geen modellengamma zijn, maar een gelimiteerd, zeer niche product’, zegt Detlev von Platen van Porsche tegen AutoCar India.

Het klinkt als ‘goed idee, doen we niets mee’. Maar gezien de grenzeloze modificatiedrang die Porsche toonde met de 935 en de Speedster, sluiten we tegenwoordig niets meer uit. De markt staat te springen om exorbitant geprijsde zeldzaamheden. Staat goed naast de Bugatti Chiron L’offroad.

Foto’s: Iconiccars en Porsche

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie