We konden hem al eerder in camouflagewrap aanschouwen, maar nu toont de nieuwe Suzuki Jimny zich in het openbaar. En wat we al eerder konden zien, wordt nu bevestigd: de Jimny is de schattige kleine versie van de Mercedes G-klasse. De hoekige vormen van de G-wagen zie je terug in deze Suzuki. Wij vinden hem ronduit geweldig.

Als we naar de lijst met specificaties kijken, worden we nog blijer. De nieuwe Suzuki Jimny staat op een ladderchassis, heeft een hoge zitpositie en een korte wielbasis. Reken niet op razendsnel bochtenwerk, want een olifant op ijs manoeuvreert waarschijnlijk beter dan deze auto. Maar als je kuilen en heuvels tegenkomt zorgen de lange veerwegen en beschermende lijsten rondom dat je lachend hier doorheen banjert. Zelfs met een relatief kleine motor.

Hoe klein is de motor in de nieuwe Suzuki Jimny?

Het is nog niet bevestigd welke motor hier precies in komt te liggen, maar je kunt gerust een viercilinder verwachten. Als het dezelfde motor als in de Ignis is, krijgt de Jimny 90 pk. Daarnaast is een 1,0-liter Boosterjet driecilinder ook niet ondenkbaar. De mogelijkheid voor vierwielaandrijving en een versnellingsbak met lage gearing zorgen ervoor dat niks je tegenhoudt.

Binnenin is ie grotendeels hetzelfde als de Ignis; goedkoop, vrolijk en ergonomisch. Handig voor als je onder de modder zit. De kwaliteit van het plastic zal niet geweldig zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Het zal nog even duren voordat we hem in het echt kunnen aanschouwen, maar wij kunnen niet wachten om ermee te rijden.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie