‘Er zijn momenteel geen opties op de markt zijn voor een elektrische pick-up die doet wat eigenaren willen dat een pick-up doet’, aldus dieselsmulpaap Dave Sparks. De ondernemer achter DieselSellerz, Diesel Power Gear en realityster in het programma Diesel Brothers ziet dat steeds meer binnensteden diesel- en benzineauto’s weren. Samen met Nikola Motors, en met de nodige kritiek van zijn 2,7 miljoen dieseltappende volgers, introduceert hij de Nikola Badger, een elektrische pick-up die 480 kilometer rijdt op zijn accu en wel 960 kilometer als je waterstof tankt.

De Nikola Badger is dus een pick-up met een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit én met een flinke accu om alles op te slaan. Het vermogen is doorgaans 460 pk, en indien nodig kan de pick-up kort 918 pk leveren. Niet onbelangrijk is de 1.330 Nm koppel en het trekgewicht van ruim 8.000 kilo. De Nikola Badger zou een bouwplaats zo’n 12 uur van stroom kunnen voorzien, zegt de fabrikant uit Arizona. Verplicht voor elektrische pick-ups is een supercar-achtige acceleratie, in het geval van de Badger een 0-96-tijd van 2,9 seconden.

Volgens Trevor Milton investeerde Nikola (vernoemd naar, jawel, Nikola Tesla) al miljarden in elektrische vrachtwagens. ‘Dus waarom bouwen we de technologie niet in een pick-up?’ vroeg hij zich af. Het bedrijf werkt samen met andere autofabrikanten om de Nikola Badger werkelijkheid te maken. De pick-up op waterstof zou al in september van dit jaar moeten verschijnen. De vorm van de pick-up lijkt een stuk vriendelijke voor de Europese typegoedkeuring dan die van de Tesla Cybertruck. Is dit het alternatief waar de ZZP’ers van Nederland op zaten te wachten?

Reacties

 • Aa kregel heeft op 13 februari 2020 geschreven:

  De prijs veel te groot voor NL we mogen straks niet harder dan 100 km wat moet je met zo’n bakbeest

  Reageer
 • Marc bus heeft op 12 februari 2020 geschreven:

  Is het al bekend wat deze auto gaat kosten.
  Ik heb wel interesse. Waterstof is vele malen beter als electriche rijden.

  Reageer
 • Vanuxem Rik heeft op 11 februari 2020 geschreven:

  En de prijs weer niet betaalbaar voor de gewone werkende mens?????

  • yannick heeft op 24 september 2020 geschreven:

   Autogek.tv had het over +- 30.000 40.000

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)