Als je deze twee nieuwe elektrische SUV’s ziet, waar denk je dan aan? Als je ‘de achterkant van de Porsche Cayenne’ zei, dan ben je af. Het goede antwoord is natuurlijk (volgens het merk) ‘Power of Elegance’ of ‘Design for AD’. Wij weten ook niet wie Ad is. Hoe dan ook, de Nio EC7 en de ES8 zijn de twee nieuwe elektrische SUV’s van het jonge merk.

De EC7 is de coupé-SUV van het stel, te herkennen aan de aflopende daklijn en een uitklapbare spoiler achterop. Deze heeft twee elektromotoren, samen goed voor ruim 650 pk. De 0-100-tijd van de Nio EC7 is 3,8 seconden. De ES8 is de SUV met de meer praktische daklijn. Deze heeft hetzelfde vermogen, maar is iets langzamer met een 0-100-tijd van 4,1 seconden.

Leuk is het glazen dak dat je met een druk op de knop in vijf standen kunt verduisteren. Porsche heeft ook zoiets op de Taycan, toevallig. Verder zijn de auto’s voorzien van 33 sensoren waardoor de auto (zodra het wettelijk mag) helemaal zelfstandig kan rijden. De Nio ES8 kun je laten uitrusten een opstelling van twee stoelen vóór, twee stoelen daarachter en dan nog een kleine derde zitrij.

Je hoeft deze EV’s niet op te laden

Je mag de Nio EC7 en ES8 gewoon aan de laadpaal hangen voor de nodige kWh’tjes, maar dit hoeft niet. Je kunt met de auto’s van Nio ook langs de Power Swap Stations rijden. Deze wisselstations ruilen je lege batterij om voor een vol exemplaar. In Nederland zijn er nu twee van dit soort Power Swap Stations, eentje in Apeldoorn en eentje in Tilburg.

Voorlopig is thuis laden nog wat praktischer. De Nio EC7 en ES8 kunnen met maximaal 500 kW snelladen. Een pakket van 100 kWh is daarmee in 20 minuten van 10 naar 80 procent opgeladen. Wat de nieuwe SUV’s van Nio moeten kosten, is nog niet bekend. Ook is een exacte verkoopdatum nog niet genoemd.

Reacties

  • Blegh heeft op 29 december 2022 geschreven:

    Laat die troep maar in China.

    Reageer
  • Tom heeft op 27 december 2022 geschreven:

    Zien er echt goed uit

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear