Als je de keuze hebt, dan zit je bij het ritsen liever vóór de vrachtwagen dan erachter. Dat rijdt net wat fijner. Alleen moet je de inhaalactie dan wel kunnen afronden voordat het asfalt ophoudt en zonder een andere vrachtwagen in de weg te zitten.

De bestuurder van deze Nissan 350Z maakt een inschattingsfout en krijgt zo te zien buiten beeld een tik van de vrachtwagen. Of hij moet uitwijken voor de vrachtwagen die naar links komt en raakt door de plotse stuurbeweging de controle kwijt. Hoe dan ook was het niet het moment om nog in te halen.

Nissan 350Z maakt gigaklapper door de inhaalactie

Het resultaat is in ieder geval klaar als een kontje. De Nissan komt voorbij geschoven, raakt rechts een verkeersbord en wordt door de berm gelanceerd. De 350Z maakt diverse radslagen en sproeit zijn vloeistoffen over de voorruit van de vrachtwagen.

Geen gewonden

De bestuurder plaatste later op zijn Facebook dat hij voor de zekerheid naar het ziekenhuis moest voor wat scans, maar dat ze hem in goede gezondheid weer lieten gaan. Zo blijkt, om met een wijs man te spreken: snelheid is niet dodelijk, plots tot stilstand komen wel.

Als je trouwens onder de indruk bent van deze dashcam: we kunnen hem niet vinden in de bekende webshops. Volgens de reacties op YouTube is de dashcam onderdeel van een groter Amerikaans systeem voor vrachtwagens.

Nissan 350Z maakt gigaklapper op de dashcam

Advertentie

Reacties

 • Geoff heeft op 30 augustus 2021 geschreven:

  Het kan aan mij liggen maar de bestuurder lijkt niet tegen te sturen.

  • Anne heeft op 30 augustus 2021 geschreven:

   Hij gleed al, dat is moeilijk tegensturen….

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie