Japanse merken spreken graag over Takumi – speciaal geselecteerde, extreem capabele vaklieden. Er zijn bijvoorbeeld slechts vier mensen ter wereld die de V6 van een Nissan GT-R in elkaar mogen zetten. Voor deze Takumi zal dit papieren model geen enkel probleem zijn. Voor de normale sterveling adviseren we om de PDF twee of drie keer uit te printen, voor als het niet goed gaat. De Nissan 370Z Nismo is een van de vele Paper Craft-modellen die Nissan gratis aanbiedt.

Op de website van Nissan kun je van je favoriete voertuig een PDF’je downloaden en uitprinten. Vervolgens moet je met een schaar de vormpjes uitprinten, de lipjes omvouwen en met lijm de auto in elkaar zetten. De meeste modellen, zoals een GT-R of een Juke, zijn niet heel lastig. De 370Z is een ‘Premium Paper Craft’ en is daarom een stuk ingewikkelder. Heb je om wat voor reden dan ook geen scharen in huis, dan kun je onder aan de pagina ook origami downloaden.

De Paper Craft-website (klik maar even) van Nissan biedt genoeg modelletjes om je wat uurtjes zoet te houden. Als je een printer hebt, tenminste.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie