Dit is een stukje majestueuze JDM-magie. Ook wel bekend als de Nissan Elgrand Nismo. MPV’s als de Elgrand (maar dan niet de Elgrand) waren ooit immens populair in Europa, maar de opkomst van de SUV heeft de markt voor deze auto’s met de grond gelijk gemaakt. In Japan zijn ze er echter nog steeds gek op. De Toyota Alphard, Vellfire en Honda Odyssey zijn veelvuldig in Japan te zien. Wie kent ze niet?

Wat is de Nissan Elgrand Nismo precies?

Omdat de MPV nog niet uit het hart is, besloot Nismo – degene die Nissans snel maakt – de Elgrand onder handen te nemen. Het imponerende resultaat kun je hierboven op de foto’s zien. In de Elgrand kun je een aangepaste ECU krijgen die speciaal voor het circuit gemaakt is. Daarnaast krijg je ook sportievere ophanging, een opwindende uitlaat en grotere 19-inch velgen en banden. Oh, en een armada aan aerodynamica-onderdelen.

Is de Elgrand net zo snel als hij eruit ziet?

Het rijden in de Nissan Elgrand Nismo is een bijzondere ervaring. Vooral in Tokyo. De straten daar zijn namelijk gevuld met kleine ‘kei cars’. En de Elgrand is enorm. Maar dat is de motor gelukkig ook. De 3,5-liter, normaal ademende V6 is goed voor 280 pk en 343 Nm. Nismo zegt niet of ze standaard spuugzakjes meeleveren. De pret wordt echter een beetje bedorven door de Xtronic CVT versnellingsbak. Die is vaak nog meer in de war dan pinguïn in een subtropisch zwembad. Hij brengt je of te laag of te hoog in de toeren, maar zelden is het ideaal.

De Nissan Elgrand Nismo is helaas niet in Nederland verkrijgbaar. Maar als deze woorden en de bovenstaande plaatjes je opslag verliefd lieten worden, kun je de Elgrand kopen voor 6.654.253 Yen, wat omgerekend ongeveer 50.000 euro is. Daarna zul je helaas nog niet klaar zijn met de kosten, maar sommige dingen zijn onbetaalbaar. Je kunt de Elgrand Nismo natuurlijk ook zelf naar huis rijden. Het is maar een kleine 12.000 kilometer. Pak je koffers maar alvast in.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear