Eerder dit jaar reed Dr. Michael Livingston met een pittig tempo in zijn Nissan GT-R naar een medische kliniek aan de zuidkust van Australië. Hij moest daarheen om het leven van een eenjarig kind te redden, aangezien het personeel daar niet bevoegd was om de juiste handelingen uit te voeren. Met succes, gelukkig. Terugkijkend op de situatie meent Livingston dat de snelheid van zijn Nissan GT-R een aandeel heeft gehad in het redden van het kind.

De Nissan GT-R als ambulance

Daarom wil de Australische dokter nu zijn GT-R uitrusten met zwaailichten en sirenes. ‘Ik moest mezelf in gevaar brengen door met zulke snelheden te rijden’, zei hij tegen ABC News. In Australië kun je een aanvraag doen voor iets dat ze Emergency Vehicle Status (EVS) noemen. Ze worden dan voorzien van optische en akoestische signalen om zo veilig met spoed te rijden. De dokter haalde de nodige rijtrainingen voor de status, maar zijn aanvraag voor de ombouw van zijn Nissan GT-R werd niet ingewilligd.

Het is nog niet gelukt

Het Ministerie van Transport in Australië gaf als reden dat ‘mannen meer kans hebben om hard te rijden en sneller grote risico’s nemen’. Bovendien zou de lage neus van de Nissan in het geval van een aanrijding met een dier het karkas de cabine in lanceren. Een ander – vrij redelijk – argument was: ‘Een dode of ernstig gewonde arts heeft geen nut voor de huidige noodsituatie, uw gemeenschap of toekomstige patiënten.’

In Dubai kan het wel

In Dubai gebruiken ze wel een Nissan GT-R als ambulance. De Japanse supercar staat daar naast een Corvette en worden ingezet als vervoersmiddel voor de first responders. Zie het als een traumaheli op wielen. Patiënten zul je niet snel achter in de auto’s aantreffen, want veel ruimte voor een brancard is er niet.

Reacties

  • Ralph heeft op 12 oktober 2021 geschreven:

    Ik geef het ministerie van transport gelijk.
    Ambulances rijden, wel snel, maar niet bloedstollend
    hard.
    De dokter is niet getraind om door verkeer op verantwoordelijkheid wijze snel bij een situatie te komen.
    Hier, in het geweldige Frankrijk, is alles beter geregeld. De dokter heeft een apparte auto, SAMU.
    Deze auto is volledig uitgerust, en wordt bestuurd door een vakkundige verpleegkundige, die ook opgeleid is als chauffeur.
    De ambulancedienst komt ook direct,
    Twee auto’s inplaats van EEN.
    Bovendien heeft A.C. Limoges een ambulance helikopter ter beschikking.
    Kortom, Frankrijk , baby !!

    • Anti Ralph heeft op 13 oktober 2021 geschreven:

      De dokter heeft WEL de nodige vaardigheden door middel van trainingen, LEES het artikel voordat je nutteloos commentaar en Frankrijk propaganda preekt…

      Reageer
    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)