Wereldrecords zijn er natuurlijk in alle soorten en maten, en de een zal je wat meer aanspreken dan de ander. Maar dit is wel een bijzonder bruut geval apart. Deze Nissan GT-R van de Bahreinse tuningfirma EKanooRacing zette onlangs een nieuw wereldrecord neer op de kwartmijl-dragrace. Volgens EKanooRacing zelf dan, maar als je díe al niet meer kunt vertrouwen…

Het concept is doodsimpel. Starten en na een kwartmijl (402 meter) kijken hoe lang je er over deed en hoe hard je op het laatst reed. Deze GT-R (hoewel je je kunt afvragen wat er nog GT-R aan is) deed er, je raadt het al, héél kort over en reed op het laatst knal- en knalhard.

Hoe hard moet je gaan voor zo’n dragrace-wereldrecord?

EKanooRacing zwijgt zelf helaas in alle talen (inclusief Bahreins) wat er aan de auto gemodificeerd is om dit mogelijk te maken. Wel weten we dat ze vorig jaar al een poging deden met een GT-R die toen op 2.200 pk (!) zat. Deze zal dus meer hebben. 2.300? 2.500? Onze gok is net zoveel waard als de jouwe. Hoe dan ook, vonden we deze jongen al knap sterk, dit ding heeft dubbel zo veel power.

Feit is dat het niet zonder slag of stoot gaat. Zeker in het begin zie je de coureur vechten om de auto in zijn lijn te houden. Het resultaat: na 7.168 seconden zat de kwartmijl erop. De Nissan had toen een snelheid bereikt van 336,281 km/u. Kun je het je voorstellen? Van 0 tot 336 km/u in krap 7 tellen..? Nee toch? Nou ja, het is dan ook niet voor niets een wereldrecord.

Check dat dragrace-wereldrecord!

 

Reacties

 • dirk heeft op 17 november 2016 geschreven:

  wat een onzin. vanuit geld teveel land, beetje : wij van wc-eend kennis.
  in de dracerace worden veel hogere snelheden gehaald die dit geval laat lijken
  op iets wat stil staat. heb het niet eens over topfuel over 500 kph onder 5 sec
  272 mph in 5.46 in een side bij side race,van doorslammers,

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear