De Nissan GT-R met 1.200 pk die exact een jaar geleden te koop stond voor 120.000 euro, staat wederom in de etalage. Maar dan voor 99.995 euro. En bij een andere verkoper.

Alleen krijg je dit keer de originele onderdelen er niet meer bij. Oh, en de standaard velgen zitten er weer onder. En de kuipstoelen zijn eruit. Ah, het lampje begint te branden. Hopelijk zijn belangrijke zaken als de remleidingen wel blijven hangen. Je ziet het er in ieder geval niet meer vanaf dat het een Nissan GT-R is met 1.200 pk. En dat maakt het wel een toffe sleeper. En nu is het al helemaal de goedkoopste manier om 1.200 pk te rijden. En alle kans om er je eigen draai aan te geven.

De bekende 3,8-liter V6 is opgeboord naar 4,2-liter. Twee Garrett GTX35-turbo’s vullen de zescilinder met twee bar druk. Bij 4.250 tpm heb je het volledige geweld tot je beschikking. Gerrit wordt bijgestaan door een zwikje performance-onderdelen zoals nieuwe nokkenassen, aangepaste klepveren en uiteraard een dikke regenpijp.

De standaard aandrijfas zou veranderen in een wokkel met dit vermogen, daarom werden alle assen vervangen door sterkere exemplaren. Als ze er nog opzitten. De kilometerstand staat inmiddels 4.000 kilometer hoger. Dat betekent dat het chassis 59.000 kilometer heeft gelopen en de motor rond de 11.500 kilometer. Bekijk de advertentie.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie