Er zijn een paar extreem zeldzame Nissan Skylines op deze wereld. De Z-Tune, de R400 en natuurlijk de blauwe R34 van Brian O’Connor uit 2 Fast 2 Furious. Maar er is één, die zo zeldzaam is als Godzilla en een eenhoorn op dezelfde plek: de te gekke Nissan GT-R Skyline R33 LM.

Fans van Gran Turismo zullen het silhouet kennen van de wijde R33 van het introfilmpje van het originele spelletje. Het is een auto die vaak gebruikt werd in de games. Maar waar al die kopieën bestaan slechts als pixels in de fantasiewereld, is er maar ééntje die in het echt bestaat.

Mogen we een ritje maken in de Nissan GT-R Skyline R33 LM?

De R33 LM verblijft in de Zama DNA-garage van Nissan. Een kleine opslag vol met Japans speelgoed en juweeltjes die je niet kon bestellen in de catalogus. Het was ook de ontmoetingsplaats voor onze date met de LM.

We smeekten om erin te rijden, maar dat mocht helaas niet. Zelfs Carlos Ghosn, opperchef, eindbaas, topbestuurder bij Nissan zelf, mocht er nooit in rijden. Maar dat hield ons niet tegen om te blijven smeken, om te kopen en diefstal te overwegen om te kijken hoe de Nissan GT-R Skyline R33 LM echt rijdt. Zonder Playstation-controller.

Hoe is hij in het echt?

In levende lijve heeft de R33 meer aanwezigheid en is ie agressiever dan dat je je kunt voorstellen. De bogen zijn 50 millimeter breder dan de standaard versie. Verder heeft ie een gapende kloof, een verlaagde kin en open luchtinlaten die hem nog agressiever maken.

Wat er onder de motorkap zit is net zo gevaarlijk als de wielen. Helaas is de RB26DETT zes-in-lijn motor begrenst tot 305 pk. In plaats van de volle 405 pk. Binnenin is de Nissan GT-R Skyline R33 LM een normale R33. Alleen wel met een racestuur dat bekleed is met alcantara van Nismo en heupknuffelende stoelen met schaakbord-patroon.

Deze auto heeft een behoorlijke indruk op ons achtergelaten. Wij gaan even bijkomen. Geniet in de tussentijd maar van de heerlijke plaatjes hierboven.

Reacties

  • Michiel mertens heeft op 11 april 2019 geschreven:

    Wat is de waarde?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)