De Nissan GT-R50 mag dan ontworpen zijn als een ‘GT-R’ zonder grenzen, de oplage is in ieder geval wel beperkt. Er worden er maar 50 gemaakt en een exemplaar kost je 990.000 euro. Het concept dat wee eerder dit jaar tijdens Goodwood zagen, wordt dus in gelimiteerde productie genomen door Nissan.

‘De reactie van Nissan-fans overal ter wereld – en de potentiële klanten van de GT-R50 – heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen’, zegt global sports car directeur van Nissan Bob Laishley.

De GT-R50 overtreft ook de normale GT-R. De daklijn is bijvoorbeeld 54 millimeter lager en hebben grote sleuven om de lucht beter over de auto te geleiden. Er is een pop-up spoiler en de kenmerkende ronde achterlichten krijgen een 3D-behandeling.

Ook het vermogen neemt toe. GT3-turbo’s, grotere intercoolers, een verbeterde krukas, versterkte cilinders en betere koeling en oliesystemen zorgen ervoor dat het vermogen toeneemt met 120 pk. Het totaal komt daarom neer op 720 pk en 780 Nm. Zelfs de versnellingsbak is verbeterd om met al dat extra vermogen om te gaan.

‘Deze 50 auto’s, die zowel 50 jaar GT-R als 50 jaar Italdesign vieren, zullen een rollende ode zijn aan het technische leiderschap van Nissan en het rijke sportauto verleden,’ voegt Laishley nog toe. Levering van de GT-R50 begint in 2019.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie