De prijzen voor klassiekers groeien nog harder dan het aantal bekende schandalen waar Donald Trump bij betrokken is. Oude Porsches, Alfa Romeo’s en Ferrari’s schurken tegen de onbetaalbaarheid aan.

Als autoliefhebber kon je tot voor kort nog in Japan terecht. Die oude roestende klassiekers uit Azië stonden niet op de radar van verzamelaars en dat scheelde aanzienlijk in de prijs. Maar nu lijkt de geldsmijtende populatie van de wereld wakker te zijn geworden door de rijzende zon. Zo staat er nu een Nissan Skyline GT-R Hakosuka te koop – ook wel bekend als de KPGC10 – voor ruim 222.000 euro. Ook de prijzen van nieuwere generaties van Godzilla stijgen gestaag.

Is de Nissan Skyline GT-R Hakosuka niet pittig aan de prijs?

De prijs van dit automotive erfgoed is – in de huidige exorbitante markt – volledig gerechtvaardigd. De Nissan Skyline GT-R Hakosuka was de eerste in een lijn legendarische auto’s die Duitse concurrenten een vuile onderbroek gaf. De zes-in-lijn produceerde 160 pk bij 7.000 tpm. Doe even je ogen dicht en beeld je in hoe dat klinkt. Tegenwoordig produceert de gemiddelde Nissan Almera net zo veel vermogen, maar in 1972 was dit vrij indrukwekkend.

Het exemplaar waarover je nu zit te kwijlen, is vorig jaar volledig hersteld. Hij is van boven tot onder om door een ringetje te halen. Je zou van het onderstel kunnen eten. Al is dat wat oncomfortabel. Het enige wat niet origineel is, zijn de Watanabe-velgen. Deze heerlijke klassieke velgen staan echter zo goed, dat zelfs een purist er niet op kan haten. Het enige nadeel is een klein scheurtje in de lens van de achteruitrijverlichting.

Kopen?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie