Als semi-Skyline-kenner (je hebt The Fast en The Furious toch zeker drie keer gezien) ben je nu zwaar in de war. Een Skyline Wagon? Bestaat dat? De echte kenner, die aan de rechter kant van het bed slaapt omdat dat vet Japans is, snapt gelijk dat het hier om een Nissan Stagea gaat.

De Nissan Stagea deelt veel onderdelen met de Nissan Skyline R33 en wordt daarom dikwijls de Nissan Skyline Wagon genoemd. Dit exemplaar kreeg een neustransplantatie van de Skyline R34 en de Nissan Skyline Wagon is geboren.

In Nederland zie je de Stagea nooit, maar in Japan is het een huis-tuin-en-keuken-familiezeuler. De instapper met 2,0-liter motor kun je vergelijken met een dikke Passat. Dit witte exemplaar heeft de RB25det-motor uit de Nissan Skyline en pompt standaard 280 pk naar de achterwielen. Bizar snel is de creatie niet, maar het is een Skyline: de handige tuner om de hoek weet er wel raad mee. The sky is the limit.

Deze Nederlandse Nissan Skyline Wagon staat te koop in Overijssel. Persoonlijk zouden wij nog een setje sideskirts of een dikkere achterbumper monteren. De kin schraapt nu haast over de vloer terwijl het kontje hoog in de lucht zit. Voor ongeveer 12.000 is de fop-Skyline van jou. Kan de eigenaar mooi een fotocursus betalen.

Foto’s: Marktplaats

Advertentie

Reacties

  • michael heeft op 4 januari 2017 geschreven:

    gtt motor neo25 dus een enkele turbo en automaat haal dat gtr logo maar weg…
    wat een onzin staat er de laatste tijd hier

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie