Noble is, dat weet jij ook wel, een betrekkelijk klein bedrijf dat betrekkelijk briljant rijdende auto’s bouwt. Op dit moment is dat nog alleen de brute M600, een (drie keer raden) 600 pk sterk mormel dat zijn uiterste best doet elk foutje dat je maakt op de meest moorddadige wijze af te straffen. Omdat Noble op die manier wel erg hard door zijn clientèle heen gaat, komt daar nu een kleiner broertje bij: de Noble M500.

Laat me raden…

Precies: hij heeft dus 500 pk. Verschillen met zijn broer zijn er echter te over. Zo is de Noble M500 kleiner, maar biedt meer binnenruimte. Ook zal hij luxer aangekleed zijn dan de  spartaanse M600. De power komt van Ford, in de vorm van een 3,0-liter V6 met twee turbo’s. Nee, niet die uit de Ford GT: da’s een 3.5. Waar bij de M600 zelfs de voorruit van koolstofvezel is (oké, niet de voorruit maar wel zo’n beetje de hele rest van de auto), wordt de Noble M500 van een fiberglas body voorzien. Dat helpt de kosten enigszins in de klauw te houden. Het onderstel is ‘gewoon’ van aluminium, zodat het gewicht op een kilo of 1.200 uit zal komen. Prestaties zijn nog niet bekend (de foto’s zijn van een mock-up), maar met dit soort cijfers heb je geen bizarre hoeveelheden fantasie nodig. Toch?

Wat gaat die Noble M500 kosten?

Het is dus nadrukkelijk de bedoeling dat de M500 een stevige klap goedkoper gaat worden dan de M600, maar die doet dan ook een ton of twee – in Britse ponden. De M500 moet zo’n beetje de helft gaan kosten; reken dus op het dubbele daarvan in ons belastingklimaat. Niet direct een instappertje dus, maar daar kan de auto dus weer weinig aan doen…

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie